CSGO Ranks

Som du kan se från bilden ovan hade Nordamerika ett mycket stort antal spelare i Silver-leden. Detta berodde på ett antal skäl, men den främsta var att det helt enkelt var för många som spelade spelet. Detta gjorde det mycket svårt för spelare att gå vidare i leden, eftersom de hela tiden matchades mot spelare som var mycket bättre än dem.

Med den nya uppdateringen kommer alla spelare i Nordamerika att få sina led återställda. Detta innebär att alla kommer att börja om från början och måste arbeta sig tillbaka upp i csgo ranks.

Detta är en bra sak, eftersom det kommer att tillåta spelare att matchas mer jämnt mot varandra. Det betyder också att det inte blir lika många personer i lägre rang.

Den senaste omkalibreringen av CS:GO ranks  har varit ett hett ämne bland communityn.

Medan vissa spelare firar de nya förändringarna, undrar andra varför Valve kände behovet av att göra en så drastisk förändring.

När man tittar på matchmaking-rankningsfördelningarna för varje region är det tydligt att det har funnits några olyckliga tendenser som har skadat spelupplevelsen. Nordamerika är ett bra exempel, som Leetify påpekar i en serie tweets, där det är uppenbart att många spelare i denna region har varit fast i Silver 2 alldeles för länge.

Med den nya omkalibreringen hoppas man att den här typen av problem kommer att åtgärdas och att alla kommer att få en roligare spelupplevelse.

CSGO ranks bestäms av ett antal faktorer:

Inklusive vinstfrekvens, död/dödsförhållande och headshot-procent. CS ranks används för att matcha spelare med liknande skicklighetsnivå tillsammans i onlinematcher. Det finns totalt 18 cs-ranks, från Silver 1 till Global Elite.

Spelare som rankas upp i CSGO går igenom ett antal olika stadier, från Silver till Master Guardian. Det första steget är Silver, där spelarna har en mycket låg skicklighetsnivå. Nästa steg är Gold Nova, där spelarna börjar utveckla vissa grundläggande färdigheter. Efter det är Master Guardian, där spelare anses vara bra på spelet. Slutligen finns det Global Elite-rankingen, som endast uppnås av de bästa spelarna i världen